Οδηγίες εγγραφής και σύνδεσης


Στο παρόν wiki μπορείτε να γίνετε οργανωτής (organizer), μέλος (member) ή να περιηγηθείτε ως απλός επισκέπτης (guest). Οι οργανωτές έχουν δικαιώματα δημοσίευσης και διαχείρισης σε ολόκληρο το wiki ενώ τα μέλη δημοσίευσης και επεξεργασίας μόνο των δικών τους σελίδων. Για να γίνετε οργανωτής ή μέλος απαιτείται δημιουργία λογαριασμού και έγκριση από τη διαχείριση. Για να εγγραφείτε και να συνδεθείτε χρειάζονται τρία απλά βήματα:

Δημιουργία λογαριασμού

 • Για να γίνετε μέλος σε ένα wiki της υπηρεσίας wikispaces ή για να δημιουργήσετε ένα δικό σας wiki, καταρχάς, απαιτείται να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στην υπηρεσία. Εάν έχετε παραλάβει από το διαχειριστή πρόσκληση (invitation) για να γίνετε μέλη στο wiki, πατήστε τον υπερσύνδεσμο στο μήνυμα που θα παραλάβετε και ακολουθήστε τα βήματα όπως αναφέρονται. Ως όνομα χρήστη προτείνεται να γράψετε το πραγματικό ονοματεπώνυμο (με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενό) για τη διευκόλυνση της αναγνωρισιμότητας και της επικοινωνίας.
 • Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε λάβει πρόσκληση, μπορείτε να πάτε στη διεύθυνση http://cristiancrete.wikispaces.com. Πατήστε το κουμπί "Join", που βρίσκεται στην κεφαλίδα πάνω δεξιά και δηλώστε τα στοιχεία που ζητούνται, όπως παραραπάνω. Σε οποιαδήποτε δυσκολία επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το διαχειριστή.
 • Μπορείτε επίσης, για να δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στην υπηρεσία wikispaces, να επισκεφτείτε με το φυλλομετρητή σας (Explorer, Mozilla κτλ.) απευθείας τη διεύθυνση http://www.wikispaces.com. Στον πίνακα δεξιά πληκτρολογήστε όνομα χρήστη και το e-mail σας. Ως όνομα χρήστη προτείνεται να γράψετε το πραγματικό ονοματεπώνυμο (με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενό) για τη διευκόλυνση της αναγνωρισιμότητας και της επικοινωνίας. Επίσης, πρέπει να γράψετε την πραγματική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για τις ανάγκες της επικοινωνίας. Πατήστε το σύνδεσμο "Get Started". Στην επόμενη σελίδα συμπληρώστε τα αιτούμενα στοιχεία σύνδεσης και επικοινωνίας σύμφωνα με τις οδηγίες και πατήστε "Join". Σημειώστε τα στοιχεία σύνδεσης (όνομα χρήστη και κωδικό). Mπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας όποτε θέλετε στο μέλλον από την επιλογή "My Account".

Αίτηση εγγραφής

 • Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό σας, για να εγγραφείτε στο wiki καλέστε τη διεύθυνσή του (http://cristiancrete.wikispaces.com) και πατήστε το σύνδεσμο "Join this Wiki", που βρίσκεται στην περιοχή του μενού. Αφού εγκριθεί η συμμετοχή σας από τη διαχείριση του wiki (συνήθως εντός 24 ωρών), μπορείτε να συνδεθείτε.
 • Εναλλακτικά μπορείτε να εγγραφείτε με προσωπική πρόσκληση από το διαχειριστή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύνδεση

 • Καλέστε τη διεύθυνση http://cristiancrete.wikispaces.com ή τη διεύθυνση http://www.wikispaces.com, συμπληρώστε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού σας και πατήστε "Sign In".
 • Εάν συνδεθείτε μέσω της κεντρικής σελίδας http://www.wikispaces.com, θα οδηγηθείτε σε μια εισαγωγική σελίδα όπου εμφανίζονται όλα τα αρχεία wiki που είστε μέλος. Επιλέξτε εκείνο που σας ενδιαφέρει ("ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ").
 • Εάν έχετε λογαριασμό και συνδεθείτε είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε ή να επεξεργαστείτε το υλικό σας.
 • Μην ξεχνάτε να ζητάτε αποσύνδεση πατώντας "Sign Out", κάθε φορά που βγαίνετε από το wiki. Διαφορετικά, ο επόμενος χρήστης του Η/Υ θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στον προσωπικό σας λογαριασμό.
 • Εάν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να περιηγηθείτε ως απλός επισκέπτης.

Δημιουργία νέου wiki

 • Αφού δημιουργήσετε λογαριασμό στην υπηρεσία wikispaces, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας wiki. Αφού συνδεθείτε, πατήστε Create a New Wiki, δηλώστε όνομα στο wiki σας και ακολουθήστε όλα τα βήματα που απατούνται. Από τη διαχείριση του wiki (Manage Wiki) μπορείτε να ορίσετε εάν το wiki θα είναι δημόσιο (public) ή προστατευμένο (protected). Δείτε ποιες επιλογές παρέχονται δωρεάν και ποιες όχι. Μπορείτε να δηλώσετε το wiki σας ως εκπαιδευτικό, στην κατηγορία K-12 Education, για να έχετε επιπλέον δυνατότητες και να αφαιρεθούν οι διαφημίσεις. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε τρόπο εμφάνισης, να προσκαλέσετε μέλη και να αρχίσετε να δημιουργείτε τις σελίδες σας. Εννοείται ότι η μορφή του wiki μπορεί να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή και η διαμόρφωση του να γίνει και εκ των υστέρων, αφού δημιουργηθεί.